2024 m. kovo 15 d., Višakio Rūda, Šaltinėlio g, 1, Kazlų Rūdos rajonas
8:30 – 9:00 Dalyvių registracija
9:00 – 9:45 „Etnografinio regiono išskirtinumas – vienas svarbiausių turizmo paslaugų skatinimo veiksnių „, pranešėjas Gintaras Skamaročius.
9:45 – 10:30 „Suvalkijos kulinarinio paveldo ir maisto gamintojų pasiūlymai“, pranešėja Aušra Mickevičienė
Kavos pertrauka
11:00 – 11:45 „Suvalkijos kultūros renginių ir tradicinių amatų įtraukimas į turizmo sektorių“, pranešėjos Aušra Mickevičienė ir tautodailininkė Dalia Arminienė
11:45 – 12.00 Diskusijos
Pietų pertrauka
13:00 Apžiūrimos „Kristalų parkas“ sodybos erdvės ir susipažinimas su siūlomomis edukacijomis.
13:30 – 14:00 Lankymasis „Šunskų silkių kasykloje“, edukacijos pristtaymas, ragaujama žydelio Feigės „foršmakas“ .
14:15 – 14:45 Suvalkietiškų patiekalų edukacijos-degustacijos kaimo sodyboje :Grįžulo ratai“ pristatymas
15:00 – 15:30 Sasnavos bendruomenės edukacijos pristatymas.
16:30 – 17:30 Čekauskų muziejus Lekėčiuose, pristatoma skiedrinės stogdengystės tradicija, kuri yra įrašyta į Lietuvos Nematerialaus kultūros paveldo vertybių sąvadą.
17:00 Programos pabaiga.
Seminaro organizavimo išlaidos dengiamos iš LIETUVOS KAIMO PLĖTROS 2014–2020 METŲ PROGRAMOS PRIEMONĖS „TECHNINĖ PAGALBA“ VEIKLOS SRITIES „LIETUVOS KAIMO TINKLAS“ ĮGYVENDINIMO TAISYKLES, SKIRTAS RENGINIŲ KOMUNIKACIJOS PRIEMONĖMS.
Renginio organizatorius: Turizmo rinkodaros asociacija , el.p info@tura.lt